Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
FOTO Užas s mjesta nesreće: Poginulo je 11 osoba!
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

JEDNA OD NAJGORIH NESREĆA U HRVATSKOJ

FOTO Užas s mjesta nesreće: Poginulo je 11 osoba!

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Prema prvim informacijama poginulo je 11 osoba, a veći je broj ozlijeđenih

Nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

 "Zasad znamo da je smrtno stradalo 11 osoba, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. Što se tiče ozlijeđenih, Nagy je rekao da ih je preuzela hitna, te da ne zna kakva je težina tih ozljeda. 

nesreća na autocesti Fotogalerija

Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije. Promet autocestom A4 u smjeru Zagreba teče jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika. Prema prvim informacijama iz PU varaždinske, nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Angažirano je više ekipa Hitne pomoći iz Varaždinske županije i Zagreba. Na terenu su i vatrogasci iz Varaždinske i Zagrebačke županije. Promet se odvija jednim trakom.

To je jedna od najtežih prometnih nesreća u Hrvatskoj. Četrnaest slovačkih turista poginulo je u rujnu 2008. na autocesti A1 kod čvora Jadova i Zir. Vozač je zaspao, a autobus se zabio u betonski nosač nadvožnjaka. Tridesetak putnika je bilo ozlijeđeno. U prometnoj nesreći na autocesti kod Slavonskog Broda prošle godine je smrtno stradalo deset osoba. Autobus kosovskih registarskih oznaka koji je vozio iz Frankfurta u Prištinu sletio je s ceste. U lipnju 2012. osmero čeških turista je poginulo, a 44 osobe su teže i lakše ozlijeđene kod je kod tunela Krpani na autocesti Zagreb – Split, kad je autobus sletio s ceste, udario u ogradu i stup te se prevrnuo.

>>>>>>>TUGA I BOL Putnici iz autobusa strave bili su hodočasnici koji su putovali u Međugorje<<<<<<<<

Najnovije

Reci što misliš!