Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
MIHOVLJAN S 1,66 promila vozio 'rikverc' pa udario auto i pobjegao. Policija ga brzo našla...
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

odbjegli pijani vozač

MIHOVLJAN S 1,66 promila vozio 'rikverc' pa udario auto i pobjegao. Policija ga brzo našla...

Nije se baš dobro snašao na parkiralištu...

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina - dvije prometne nesreće, nepoštivanje prednosti prolaska - jedna prometna nesreća, vožnja na nepropisnoj udaljenosti - jedna prometna nesreća te nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača, 59-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,66 g/kg i koji je 24. lipnja 2022. godine oko 20,25 sati u Mihovljanu, Prvomajskoj ulici počinio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

- Na prostoru parkirališta športskog doma obavljao je vožnju unatrag a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Zbog toga je vozilom udario u osobni  automobil čakovečkih registarskih oznaka koji se nalazio parkiran na prostoru parkirališta. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto nesreće a da odsutnom vlasniku vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Istu večer, oko 21,20 sati policijski službenici su pronašli odbjeglog vozač i osobni automobil s kojim je počinio prometnu nesreću. Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak - kažu u međimurskoj policiji.

Najnovije

Reci što misliš!