Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PRESUDA NAKON 25 GODINA 'Odrezali' im pola milijuna kuna!
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

KOTORIBA

PRESUDA NAKON 25 GODINA 'Odrezali' im pola milijuna kuna!

Zasad nepravomoćnom presudom svakom od tuženog dvojca određeno je da HŽ Putničkom prijevozu u roku od 15 dana isplati 231 tisuću kuna s kamatama

Toga dana, sad već davnog 27. rujna 1996. godine, tragična vijest pogodila je jednu mladu kotoripsku obitelj. U kotoripski kolodvor stigao je vlak iz Čakovca. Svi su napustili vagone, osim 40-godišnjeg mještanina na izdisaju.

Pozvana je preloška policija te hitna medicinska pomoć, no nesretnom čovjeku nije bilo spasa. Izdahnuo je ostavivši za sobom suprugu, sina i kćerku. Čovjeka su u vlaku pretukli 17-godišnjak iz Svete Marije i 20-godišnjak iz Kotoribe.

Godine su prolazile i krajem 2006. donijeta je pravomoćna presuda za smrt 40-godišnjaka iz Kotoribe. Proteklo je još desetak godina te je novom presudom dosuđeno da HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura solidarno obeštete obitelj.

U tužbi koju je nakon toga podnio HŽ Putnički prijevoz piše da su oni isplatili dosuđenu svotu. Naravno, potom su tužili krivce, danas već zrele ljude, tražeći od njih taj novac.

Tužba je dostavljena dvojcu, a oni nisu podnijeli odgovor na nju te je Općinski sud u Čakovcu - Stalna služba u Prelogu krajem 2021. godine donio takozvanu presudu zbog ogluhe.

Zasad nepravomoćnom presudom svakom od tuženog dvojca određeno je da HŽ Putničkom prijevozu u roku od 15 dana isplati 231 tisuću kuna s kamatama!

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3.481

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video