Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
FOTO Ivan Medved iz Kuršanca u šoku: Psi lutalice poklali su mu stado ovaca
Privatna arhiva

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

FOTO Ivan Medved iz Kuršanca u šoku: Psi lutalice poklali su mu stado ovaca

- U šoku smo. Nadamo se da će se ostatak stada izvući i oporaviti, rekao nam je vlasnik, Ivan Medved iz Kuršanca

Šokantan prizor dočekao je jutros Ivana Medveda iz Kuršanca u njegovom dvorištu. Naime, njegov prijatelj Nikola Horvat koji mu pomaže u poslu, obavijestio ga je da su njegovo stado od 14 ovaca i ovna napali psi. Tri ovce su, nažalost, uginule, a dvije su teže ranjene i čeka ih teška operacija.

- U šoku smo. Nadamo se da će se ostatak stada izvući i oporaviti, rekao nam je vlasnik, Ivan Medved iz Kuršanca.

Kako dodaje, i ostatak stada je ranjen, ali se zasad dobro oporavlja. Ivan je sve prijavio policiji, a iz PU međimurske su nam potvrdili dojavu.

- Policijski službenici izašli su na teren, a trenutno poduzimamo policijske izvide – rekli su nam iz međimurske policije. Kako doznajemo, radi se o psima lutalicama nepoznatog vlasnika koji su se tokom noći provukli ispod ograde i napali stado. Fotografije s mjesta događaja su uznemirujuće.

Ivan Medved iz Kuršanca u šoku: Psi lutalice poklali su mu stado ovaca Fotogalerija

Policija će pokušati utvrditi tko je vlasnik pasa, a Ivan Medved o svemu je obavijestio i nadležnog veterinara te komunalno redarstvo Grada Čakovca. On sumnja da su psi lutalice iz obližnjeg romskog naselja.

- S psima lutalicama imamo problema već duže vrijeme. Svakodnevno lutaju selom i kolju domaće životinje. Bespomoćni smo, a nitko ništa ne poduzima - rekao nam je.

U fotogaleriji donosimo i fotografije s mjesta događaja, no one su uznemirujuće i gledate ih na vlastitu odgovornost.

Najnovije

Reci što misliš!