GORNJI KURŠANEC

PODIGNUTA OPTUŽNICA Strava na Dravi: Kako je dvojac pokušao utopiti čovjeka

Mlađi brat zamahivao je teškim maljem, a stariji bokserom. Potom je u zrak podigao dugačku motku...

Braća Gordan K. (25) iz Luga kod Kuršanca i Danijel K. (21) iz Gornjeg Vratna optuženi su za pokušaj teškog ubojstva, razbojništvo i tešku krađu! Podsjetimo, riječ je o napadačima na umirovljenika iz Gornjeg Kuršanca koji je 27. kolovoza pošao u ribolov na predio zvan Donji omeki.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti ih da su toga dana, na dravskom otoku, razbili prozor i ušli u vikendicu 56-godišnjaka. Pripremili su plijen – razni ribički pribor i alat. No, u tom je trenu naišao vlasnik koji dolazi gotovo svakog dana. Uslijedila je prava drama koja je završila pokušajem ubojstva!

UZMAKNUO

– Rekao im je da će se maknuti kako bi se bez ikakvih posljedica udaljili te se uputio prema susjednoj vikendici. No, oni su s ciljem da ga usmrte i spriječe da budu otkriveni, ubrzanim korakom krenuli za njim. Danijel K. je u rukama imao malj težak oko pet kilograma. Otrčao je do drvenog mola kako bi im pobjegao te je odbacio ruksak da bude brži. Sustigli su ga i Danijel K. je prema njemu zamahivao maljem. Gordan K. je na ruku stavio metalni bokser te se svom snagom zaletio u njega, gurnuvši ga u prsa i oborivši s mola u vodu – stoji u optužnici protiv braće. 

No, to nije kraj. Napadači su ušli u čamac kojim je napadnuti stigao do otoka. Gordan K. je uzeo drvenu motku dugu četiri metra kojom “veslač” odguruje čamac od riječnog dna. Podigao ju je visoko i snažno zamahnuo prema glavi napadnutog. Podigavši dršku lopate žrtva je uspjela spriječiti izravan udarac u glavu. A o kakvoj je silini udarca bila riječ govori činjenica da se drška lopate slomila te ga je motka ipak udarila u nadlakticu!

UPORNOST

Strava na Dravi tu nije stala. Nesretni čovjek izašao je iz vode i uzeo ruksak u kojem je držao razne stvari. Potom je zašao u dravski rukavac kako bi pobjegao s otoka. Sve se to događalo na samo dvadesetak metara od prometnog dravskog mosta.

Danijel K. sustigao ga je u vodi i dalje držeći malj te je zgrabio naramenicu ruksaka kako bi mu ga oduzeo. Kako su se natezali tako je prišao i Gordan K. te bokserom zamahnuo prema njegovoj glavi. 

– Uspio se izmaknuti tako da ga je okrznuo, razderavši mu tjeme. Nakon toga Gordan K. ga je rukama uhvatio za ramena i gurnuo pod vodu na mjestu gdje je dubina oko dva metra. Nekoliko sekundi držao ga je potopljenog te je oštećeni ispustio ruksak s kojim su pobjegli – strašni su detalji koje otkriva optužnica.

Braći je još jednom produžen istražni zatvor te je predloženo da obojici bude izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana. Bude li optužnica potvrđena, suočit će se s ozbiljnim optužbama od kojih je najteža ona za pokušaj teškog ubojstva s namjerom prikrivanja drugog kaznenog djela.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3480

Najnovije