OREHOVICA, PODBREST

CESTA STRAVE Djevojka silovana kod nadvožnjaka!

Neosvijetljena dionica od Orehovice do Podbresta tijekom godina postala je cestom strave...

U travi kod nadvožnjaka koji od Orehovice vodi prema Podbrestu sredinom prosinca silovana je 20-godišnja djevojka! Policija o silovanju nije izvijestila, a nakon ispitivanja osumnjičenog 20-godišnjaka oglasilo se Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Objavili su tek da je 20-godišnjakinja silovana u jednom mjestu na području Međimurske županije, a osumnjičenik je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Istraga je otvorena, no, kako javnost ima pravo i mora znati gdje su kritična mjesta – a ova dionica – ceste strave – to zasigurno jest – istražili smo i doznali što se dogodilo.

Iz pouzdanih izvora saznajemo smo da je žrtva 20-godišnja djevojka koja je, kao i svake večeri, na toj lokaciji šetala psa. Silovana je u travi, nadomak nadvožnjaka, a počinitelj je njen vršnjak iz Podbresta. 

PROLAZNIK

Mučne scene navodno su trajale duže, navodno čak tri sata. Djevojka se opirala i izgrebala počinitelja, no on ju je uporno maltretirao. Tijekom napada napravio je “bez njenog pristanka sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju”.

Tko zna kako bi sve završilo da prolaznik nije uočio da se nešto događa i nazvao policiju! 

Na ovoj lokaciji, pamte stariji mještani, mnogo se ružnoga dogodilo tijekom proteklih desetljeća. A kritično je sve oko Mačkovca, kako mještani zovu odvojeni dio Podbresta u poljima prema nadvožnjaku i Orehovici.

Na Martinje 1997. godine u polju Koštovica kod Podbresta pronađena je pretučena, silovana i zadavljena 61-godišnja mještanka Mačkovca. Pronađen je i počinitelj, muškarac iz romskog naselja kod Orehovice kojem ovo nije bilo prvo silovanje.

No, to nije sve. Još stariji mještani pamte da je prije 40-ak godina još jedan Rom ubio ženu tu negdje kod Mačkovca. Riječ je bila o mladoj djevojci koja je radila u prodavaonici u Podbrestu. Ubijena je kad se biciklom vraćala kući.

ROMSKI PROBLEM

Kako doznajemo, 20-godišnjak osumnjičen za najnoviji slučaj napada na žensku osobu na tom području je napola Hrvat, napola Rom i potječe iz disfunkcionalne obitelji koja živi u Podbrestu. 

– Ovo je strašno, izražavam žaljenje zbog toga što se dogodilo i najstrože osuđujem takav čin. Ne mogu ni zamisliti kako je ljudima, svi imamo obitelji i djecu – komentirala je u kratkom razgovoru slučaj silovanja načelnica Orehovice Dijana Novak

Ništa joj službeno nije rečeno, ali došao je do nje glas da se kod nadvožnjaka dogodilo silovanje. 

– Ta dionica od Orehovice, preko Mačkovca, do Podbresta je doista oduvijek bila kritična. Jedino što mi pada na pamet je da pokušamo uzduž nje, cijelom trasom, postaviti javnu rasvjetu – kaže načelnica Novak. 

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3479

Najnovije