Vatrogasne ekipe odradile stotinu intervencija

Vatrogasne ekipe odradile stotinu intervencija

Hrvatske vode – Vodnogospodarska ispostava za mali sliv “Trnava”, Centar obrane od poplava Čakovec jučer u 7:30 sati donio je Rješenje o uspostavi redovne obrane od poplava na branjenom području 21 – područje malog sliva Trnava.

Branjeno područje je: Potok Bistrec Rakovnica, Potok Trnava Murska, Potok Trnava Dravska, Zapadni lateralni kanal Trnave, Retencija Jegerseg, Retencija Pribislavec te Gornji potok s Dolnim potokom, Brodec. Zbog obilnih padalina i topljenja snijega došlo je do izlijevanja vode iz korita.

Vatrogasne ekipe su imale oko stotinu intervencija, od ispumpavanja vode sa terena do ispumpavanja vode iz podruma u općinama: Nedelišće, Pribislavec, Sveti Juraj na Bregu, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Vratišinec i Grad Čakovec. Dosta je bilo intervencija u Općini Nedelišće. U Pretetincu je zbog slijevanja oborinskih voda iz brežnog dijela, kao i neispravne odvodnje bilo najviše problema.

Zbog položaja kuća voda se vraća natrag, unatoč ispumpavanju vode. Daljnja ispumpavanju će se nastaviti tjekom sutrašnjeg dana. Zbog klizišta zemljišta intervenirala je čakovečka “Tegra” na dva mjesta u Općini Selnica gdje su ista sanirana javlja Županijski centar 112 Čakovec. 

U protekla 24 sata palo je (prekjučer na jučer) oko 42 litara na metar četvorni. Redovna obrana od poplava na branjenom području 21: Područje malog sliva “Trnava” i dalje je na snazi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije