Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
IZ SEFA U ČAKOVEČKOM STANU Ujaku ukrala 240.000 eura, osuđena na rad za opće dobro
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

POKAJALA SE I PRIZNALA KRIVNJU

IZ SEFA U ČAKOVEČKOM STANU Ujaku ukrala 240.000 eura, osuđena na rad za opće dobro

Otegotne okolnosti nisu utvrđene, pa se sud odlučio na blažu kaznu.

Zbog krađe 240.000 eura koji su pripadali njenom stricu, 28-godišnja B.S. osuđena je na Općinskom sudu u Čakovcu na 11 mjeseci zatvora koji se zamjenjuje s radom za opće dobro.

Jedan dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada, što ukupno iznosi 660 sati rada za opće dobro. Od kraja 2017. do veljače 2020. iz sefa u ujakovom stanu u Čakovcu ukrala je u nekoliko navrata 240.000 eura. Ujak je imao povjerenje u nju, pa je tako i doznala da ima skriven sef u potkrovlju stana. Pronašla je originalni ključ i u najmanje deset navrata potajice iz sefa krala različite svote novca, od 2000 eura na više.

Kad je ujak ključ sakrio na drugo mjesto, nećakinja je pokušala nasilno otvoriti sef pomoću raznog alata. No, bezuspješno. Na suđenju je u cijelosti priznala krađu i pokajala se, izrazivši žaljenje. Obećala je da se to više neće ponoviti. S ujakom se dogovorila da će mu prema mogućnostima vraćati ukradeni novac.

Sud joj je kao olakotne okolnosti priznao to što prije nije bila osuđivana, to što je iskreno priznala počinjenje kaznenog djela i time doprinijela bržem i efikasnijem rješavanju predmeta, to što je izrazila žaljenje i kajanje, te dobrovoljno vraća novac. Otegotne okolnosti nisu utvrđene, pa se sud odlučio na blažu kaznu.

Najnovije

Reci što misliš!