Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PREVARILI MEĐIMURCA Uplatio novac za knjige s Facebook oglasa, prodavatelj mu se više nije javljao
Sanjin Strukic/PIXSELL

PRIJEVARA NA INTERNETU

PREVARILI MEĐIMURCA Uplatio novac za knjige s Facebook oglasa, prodavatelj mu se više nije javljao

- U ponedjeljak, 25. listopada osobno je pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od kojeg je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.

Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna, oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge, uplatio traženi novac, dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna. Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz međimurske policije.

- Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere da li je bilo takvih sličnih prijevara, odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom - poručuju iz PU međimurske.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!