Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POLICIJA UPOZORAVA Žena pustila u stan 'popisivačicu stanovništva' i skupo je to platila
Ilustracija/PIXSELL

Već je počelo

POLICIJA UPOZORAVA Žena pustila u stan 'popisivačicu stanovništva' i skupo je to platila

Policija je detaljno opisala kada će popisivači krenuti i kako ćete ih točno prepoznati

Policijska uprava zagrebačka je izvijestila da se u petak oko 10 sati na Trešnjevci u Ulici Hrgovići, nepoznata počiniteljica lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. Nedugo potom u stan je došla još jedna ženska osoba koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju oštećene te otuđila novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena, prenosi RTL.
 
Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku koristi priliku upozoriti građane da određene osobe s ciljem ulaska u dom koriste prijevarne načine, a između kojih se bilježi i lažno predstavljanije u smislu da se radi o popisivačima stanovništva.

Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.
 
Policija podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj - terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine.
 
Pozivaju građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima dmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.
 
Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!