Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ODO ČAKOVEC Optužnica za dvije osobe i tvrtku zbog nesreće na radu u kojoj je poginuo Ivan Vabec
Facebook, privatna arhiva/Miroslava Novak Hranjec

IZGUBIO ŽIVOT U NESREĆI NA RADU

ODO ČAKOVEC Optužnica za dvije osobe i tvrtku zbog nesreće na radu u kojoj je poginuo Ivan Vabec

U strašnoj nesreći Ivan Vabec je prije godinu dana izgubio život. Odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv dvije osobe i tvrtke u kojoj je radio

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 8. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskih državljana (1955. i 1980.) i trgovačkog društva zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Vezana vijest

CRNO JUTRO U MEĐIMURJU Na poslu smrtno stradao 34-godišnji radnik TRAGEDIJA U MEĐIMURJU PAO MU TERET NA GLAVU I USMRTIO GA Ivan Vabec iza sebe ostavio je suprugu i dijete...

Optužnicom se okrivljenog 66-godišnjaka i okrivljenog 41-godišnjaka tereti da su 10. rujna 2020. oko 4,50 sati, u Čakovcu, u proizvodnom pogonu okrivljenog trgovačkog društva u kojem su bili odgovorni za provođenje mjera zaštite na radu, prilikom demontaže transportnog sklopa mosne dizalice, suprotno propisima o mjerama zaštite na radu propustili osigurati korištenje adekvatne dizalice i alata i zaštitne opreme za radnike te propustili pravilno odrediti način zahvaćanja i prenošenja tereta.

Budući da radnici koji rade na utovaru i istovaru dizalicom nisu mogli napustiti manipulativni prostor dizalice kad se teret podigne na visinu veću od deset centimetara od tla, došlo je do nekontroliranog kretanja i pada transportnog sklopa na platformu koja je prilikom pada udarila u glavu 34-godišnjeg radnika koji je zadobio prijelom baze lubanje s ozljedom mozga i preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!