Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PETORICA PALA ZBOG DROGE U Međimurju dilali marihuanu, amfetamin, MDMA i kokain
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Podignuta optužnica

PETORICA PALA ZBOG DROGE U Međimurju dilali marihuanu, amfetamin, MDMA i kokain

Podignuta optužnica protiv petero okrivljenika zbog zlouporabe opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 6. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1986.) i četvero hrvatskih državljana (1997., 1978., 1956. i 1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Okrivljenog državljanina Srbije i tri hrvatske državljanke se optužnicom tereti da su od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine u više mjesta u Međimurskoj županiji i u Zagrebu, u 68 navrata, u cilju daljnje preprodaje nabavljali i posjedovali, a zatim i prodavali opojne droge marihuanu, amfetamin, MDMA i kokain. Okrivljenog 52-godišnjaka se tereti da je u tome pomagao 43-godišnjakinji, čuvanjem i prenošenjem droge amfetamin. 

Svi okrivljenici osim okrivljenog 52-godišnjaka se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu usvojilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a okrivljenom 35-godišnjaku još i zbog opasnosti od bijega.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!