Je li “Curica” oštetio braniteljsku zadrugu za 400 tisuća kuna?

Je li “Curica” oštetio braniteljsku zadrugu za 400 tisuća kuna?

Na varaždinskom je Županijskom sudu jučer nastavljeno suđenje Ivanu Kolareku zvanom Curica iz Preloga.

Zlouporaba položaja

Radi se o pukovniku Hrvatske vojske (kako je sam sebe predstavio na sudu*) i nekadašnjem upravitelju braniteljske zadruge Agro Drava sa sjedištem u Hrženici, kojeg optužnica, tereti da je zloporabom položaja i ovlasti protupravno stekao više od 400.000 kuna.

Optužnica, koju je protiv Kolareka u veljači 2011. godine podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, navodi i da je Kolarek, tijekom 2007. i 2008. godine, dok je bio upravitelj zadruge, neovlašteno podizao novac s dva računa zadruge te uzimao dnevne utrške iz ugostiteljskog objekta koji je zadruga unajmila u Šenkovcu.

Na taj je način protupravno stekao ukupno nešto više od 400 tisuća kuna. Usto, kako bi prikrio ove radnje, dao je nalog knjigovodstvenom servisu da iznose koje je zadržao bez odgovarajućih odluka prikaže kao zajmove iako za to nije napravljen nikakav ugovor. Pred vijećem Županijskog suda u Varaždinu jučer su svjedočila dva svjedoka, od četiri koliko ih je trebalo biti ispitano.

Naime, ostalo dvoje svjedoka nije došlo na raspravu. Sutkinja Županijskog suda Božica Mišak zato je odredila da se za sljedeću raspravu za jednu svjedokinju odredi dovedbeni nalog, a da drugog svjedoka locira PU međimurska.

“Na računu nije bilo toliko”

Osim toga, rasprava je odgođena i zbog nedostajuće dokumentacije koju je sutkinja tražila od javnog bilježnika. Suđenje bi se trebalo nastaviti krajem travnja. Ivan Kolarek Curica, inače od početka suđenja tvrdi da nije kriv, te da nikada na računu zadruge nije ni bilo toliko novaca.

– Novac prikupljen u zadruzi trošio se na opremanje i vođenje objekata te zapošljavanje branitelja – tvrdio je svojedobno Kolarek.

Ivan Kolarek Curica je ne pukovnik Hrvatske vojske, on se lažno predstavlja – javio nam se u redakciju sa primjedbom na natpis u članku ogorčeni branitelj Domovinskog rata koji je kazao kako on ni nema nikakvi čin Hrvatske vojske, možda u kojoj drugoj vojsci, ali ne u Hrvatskoj vojsci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije