Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DORH PODNIO ŽALBU Kazna za ubojstvo Tomislava Pergara je preblaga?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

UBOJSTVO U ČAKOVCU 2011. GODINE

DORH PODNIO ŽALBU Kazna za ubojstvo Tomislava Pergara je preblaga?

Žalba je podnesena zbog odluke suda o kaznama jer državno odvjetništvo smatra da su svim okrivljenicima izrečene preblage kazne

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 2. srpnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom su optuženi hrvatski državljani (1984., 1988. i 1988.) proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede i osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dvije godine i deset mjeseci, javlja DORH.

Okrivljenici su proglašeni krivima da su 27. siječnja 2011. u unutrašnjosti i na terasi ugostiteljskog objekta u Čakovcu, zadali 23-godišnjaku veći broj udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo, a kad je pao na tlo pritiskali su ga u području trbuha, olako držeći da time neće nastupiti smrtonosne ozljede. Oštećenik je pritom zadobio krvne podljeve više unutarnjih organa i razdor trbušne arterije uslijed čega je došlo do razvoja šoka i smrti oštećenika istog dana u bolnici.

Žalba je podnesena zbog odluke suda o kaznama jer državno odvjetništvo smatra da su svim okrivljenicima izrečene preblage kazne koje nisu primjerene stupnju kaznene odgovornosti, težini počinjenog kaznenog djela i nastaloj posljedici. U žalbi se ističu činjenice na temelju kojih je bilo opravdano izreći okrivljenicima kazne zatvora u duljem trajanju, a među njima su izrazita upornost i agresija kod počinjenja kaznenog djela, neprimjereno ponašanje nakon samog događaja te izostanak kritičnosti prema vlastitim postupcima i žaljenja zbog smrti oštećenika.

Najnovije

Reci što misliš!