NEDELIŠĆE

TRI GENERACIJE U ‘POSLU’ Majka, njezina kći i unuka prodavale drogu?

Policija je u završnu akciju, nakon višemjesečnog praćenja osumnjičenih, krenula u utorak, 8. lipnja

Je li moguće da su majka, njezina kći i unuka iz Nedelišća prodavale drogu? Sudeći po rezultatima višemjesečne policijske akcije – jest! Riječ je o S. H. (65), R. S. (43) i M. S. (24).

Istraživanja su trajala mjesecima, a ispočetka se sve vrtjelo oko Fenixa, čakovečkog kafića koji imaju u najmu. Riječ je o kafiću u raskrižju Ulica Slavka Kolara i Antuna Gustava Matoša. Kafić među susjedima nikad nije bio omiljen. Više puta žalili su se kako njegovi posjetitelji remete javni red i mir u inače mirnom kvartu. Posao s drogom potom je, zbog pandemije, navodno prešao u ‘kućnu radinost’, u Nedelišće. Zatvaranje kafića nije išlo na ruku istražiteljima, no nastavili su nadzirati razvoj situacije. Kad je konačno prikupljeno dovoljno ‘materijala’, krenula je velika završna akcija. U njoj je osim majke, kćeri i unuke uhićen i 35-godišnji J. M., državljanin Srbije s prebivalištem u Čakovcu.

– Provedenim opsežnim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem razbijena je kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge, objavio je Nenad Risek iz Policijske uprave međimurske u srijedu, 9. lipnja.

Dan ranije, u jutarnjim satima, policijske snage krenule su u pretrage domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičenici. Sumiravši rezultate, Risek kaže da su tijekom tih pretraga, ali i prijašnjih aktivnosti, imali čak 28 zapljena droge.

Toksikološkim vještačenjima to još treba potvrditi, no prema preliminarnim testovima riječ je o 300 grama marihuane, 15 grama kokaina, 130 grama amfetamina i 44 tableta droge MDMA. Zaplijenjeno je i nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga za precizno vaganje te nekoliko desetaka tisuća kuna. Sumnja se kako je riječ o novcu zarađenom preprodajom droge. Uhićen je i 52-godišnji Nedelišćanin M. Š., no on je pušten. Upućeni nam kažu da je njegova uloga bila – sporedna.

Majka, kći i unuka iz Nedelišća te državljanin Srbije pak su iz policijskog pritvora sprovedeni u istražni zatvor.

ISTRAŽNI ZATVOR

– Četiri osobe ispitane su te im je određen istražni zatvor. Sumnja se da su od prosinca do lipnja nabavljali, posjedovali i prodavali opojne droge. Riječ je o osobama rođenima 1997., 1978. i 1956. te 1986. godine, potvrdio je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Istraga će pokazati utemeljenost ovih sumnji. Uz to, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu podnijeto je i 10 optužnih prijedloga zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

* Tekst preuzet iz Lista Međimurje, broj 3451

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije