Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PROBAO, ALI... U čakovečkoj mjenjačnici tražio da mu promjene lažnih 1.000 švicarskih franaka
Dusko Jaramaz/PIXSELL

KRIVOTVORENJE NOVCA

PROBAO, ALI... U čakovečkoj mjenjačnici tražio da mu promjene lažnih 1.000 švicarskih franaka

Iz Podravine došli u Međimurje s lažnim francima

U utorak, 15. lipnja 2021. godine oko 15,40 sati u Čakovcu, nepoznata muška osoba od zaposlenika mjenjačnice zatražila je promjenu novčanice u apoenu od 1.000 švicarskih franaka, za koju je zaposlenik posumnjao da je krivotvorena.

Brzom reakcijom policijskih službenika u blizini mjenjačnice zatečena je osoba koja je pokušala novac promijeniti te osobni automobil u kojem je osobu čekala druga muška osoba.

- Obojica su privedeni u prostorije Policijske uprave međimurske gdje je utvrđeno da se radi o 32-godišnjaku s područja Koprivničko-križevačke županije i 28-godišnjaku s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Temeljem naloga suda, u srijedu, 16. lipnja 2021. godine izvršena je pretraga osobnog automobila te doma i drugih prostora kojima se koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije novčanice u apoenu od 1.000 švicarskih franaka.

Oduzete sporne novčanice biti će proslijeđene na daljnje vještačenje. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju - javlja PU međimurska.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!