Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DJEČAK UMRO U AUTU Na poziv majke otac je iznio dijete iz automobila, reanimacija nažalost nije uspjela
Dusko Jaramaz/PIXSELL

otac pušten na slobodu

DJEČAK UMRO U AUTU Na poziv majke otac je iznio dijete iz automobila, reanimacija nažalost nije uspjela

Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta

Državno odvjetništvo je potvrdilo tragičan slijed događaja u Kninu u kojem je život izgubilo malo dijete nakon sto ga je otac ostavio u automobilu. Tragedija koja se dogodila u utorak rastužila je cijelu Hrvatsku, a u Kninu je proglašen dan žalosti. 

- U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. 

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta. Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta - istakli su iz DORH-a.  

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!