Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Osumnjičenima za ubojstvo Nine Čengića prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora
Varaždinski.hr

sumnja na teško ubojstvo

Osumnjičenima za ubojstvo Nine Čengića prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora

Točka po kojoj se tereti četvero osumnjičenih glasi: 'Tko drugog ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje, ili iz drugih niskih pobuda'.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 4. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Ivora V. (29), Dominika Ž. (25), Asje G. (24) i Ivana G. (20) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva

Osumnjičeni su dosad bili pod sumnjom za kazneno djelo ubojstva profesora Nine Čengića (35) ispred prostora Udruge Kulturana, no ŽDO je promijenio tu kvalifikaciju.

Prema kaznenom zakonu, osumnjičenima sad prijeti najmanje deset godina zatvora ili dugotrajan zatvor, što znači da bi mogli iza rešetaka i do 40 godina, što je maksimalna kazna zatvora, piše Varaždinski.hr

Točka po kojoj se tereti četvero osumnjičenih glasi: 'Tko drugog ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje, ili iz drugih niskih pobuda' (članak 111. stavak 4. Kaznenog zakona).

- Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 29. svibnja 2021. oko 4 sata u Varaždinu, na ulici ispred prostorija jedne udruge, postupajući zajednički i dogovorno, u nakani da usmrte 35-godišnjaka iz osvete zbog toga što je prethodno pozvao policiju, nakon odlaska policijskih službenika kojima nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, počinili navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je prvo 29-godišnjak više puta snažno drvenom palicom udario oštećenika po glavi i oborio ga na tlo, a da su ga potom, na tlu, svi okrivljenici nastavili udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom ga pokrili kartonskom ambalažom i smećem, razbili njegov mobitel, uzeli mu ključeve i uništili njegovu osobnu iskaznicu - piše u zvješću DORH-a.

Nino Čengić je uslijed primljenih udaraca zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021 u varaždinskoj Općoj bolnici.

Najnovije

Reci što misliš!