Zbog duge zime sve se više kradu drva

Zbog duge zime sve se više kradu drva

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu o više krađa iz šume u blizini mjesta Trnovec kojom gospodari šumarija. Na temelju prijave otkriveno je  da je nepoznati počinitelj porušio i ukrao:

– u razdoblju od 20. do 28. siječnja, drva bagrema, vrbe i sremze, drvne mase oko 15,77 m³. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
– u razdoblju od 7. do 10. veljače, drva vrbe i bagrema, drvne mase oko 6,26 m³. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
– u razdoblju od 14. do 18. veljače, drva bagrema, jasena, sremze i vrbe, drvne mase oko 4,88 m³. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. 

U nedjelju 24. veljače oko 15 sati Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu da više osoba iz šume u blizini mjesta Novo selo na Dravi krade drva. Izlaskom na mjesto dojave policijski službenici su na makadamskom putu između naselja Kuršanec i Šandorovec zaustavili kombi vozilo s kojim je upravljao 24-godišnjak iz Paraga u kojem su se nalazila drva.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 29, 28, 24-godišnjak i dvoje djece 24. veljače od 13 do 14.45 sati, u šumskom predjelu zvanom “Siselj” u blizini mjesta Novo Selo na Dravi, u šumi “Hrvatskih šuma”, porušili i ukrali drva bagrema, ukupne drvne mase 2,07 m³.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije