Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
ŠEST GODINA ZATVORA Vrhovni sud povećao kaznu nasilniku koji je pokušao ubiti nevjenčanu suprugu
Ilustracija/Dubravka Petric/PIXSELL

pokušaj teškog ubojstva

ŠEST GODINA ZATVORA Vrhovni sud povećao kaznu nasilniku koji je pokušao ubiti nevjenčanu suprugu

Muškarac je u jednom selu na području Varaždinske županije udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao

Vrhovni sud Republike usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda koji je 29-godišnjska osudio na pet godina zbog pokušaja teškog ubojstva.

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom selu na području Varaždinske županije udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao, nanijevši joj tešku ozljedu - prijelom zatiljne kosti. Za to kazneno djelo osuđen je na pet godina zatvora, na što se DORH žalio.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu na šest godina. Utvrdio je da je kazna prvostupanjskog suda bila preblaga jer je dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!