Mala Subotica: Vozač poginuo u naletu vlaka

Mala Subotica: Vozač poginuo u naletu vlaka

Jutros u 4.52 sata na pružnom prijelazu u Maloj Subotici došlo je do naleta putničkog vlaka koji prometuje na relaciji Varaždin–Kotoriba na osobni automobil. Prilikom nesreće vlak je odbacio vozilo u ogradu obližnje kuće te je tom prilikom vozač smrtno stradao.

Njegova žena, koja se nalazila u vozilu zadobila je ozljede i zbrinuta je u Županijskog bolnici Čakovec. 

Kako saznajemo od ljudi koje smo zatekli kod pružnog prijelaza na Glavnoj ulici u Maloj Subotici, A.P. (47) iz Gardinovca vozio je svoju suprugu na vlak gdje bi ona presjela dalje na putu za posao. 
 

Iako su pružne rampe bile spuštene, vozač je, neslužbeno saznajemo, odlučio nepoštivati signalizaciju te izvoziti slalom kroz dvije rampe, kojom prilikom nije vidio vlak. Na žalost, došlo je do najgoreg mogućeg scenarija i Gardinovčan je u naletu vlaka ostao bez života.

Službeno izvješće Policijske uprave međimurske

Danas, oko 4.50 sati, u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 50-godišnjak iz Gardinovca, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini nije zaustavio pred prijelazom u trenutku kada su uređaji za zatvaranje prometa bili spušteni, a svjetlosni i zvučni znaci upozorenja uključeni, već je nastavio vožnju obilazeći dva osobna automobila zaustavljena ispred prijelaza.

Zbog toga je u njegovo vozilo udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin – Kotoriba. Uslijed udara vozilo je odbačeno udesno gdje je udarilo u betonsko-žičanu ogradu. Na mjesto nesreće izašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći Čakovec, te su utvrdili da je vozač, 50-godišnjak iz Gardinovca, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće.

U Županijsku bolnicu Čakovec, prevezena je putnica iz osobnog automobila, 46-godišnjakinja iz Gardinovca, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Zbog prometne nesreće od 5.30 do 6.30 sati na dijelu državne ceste broj 3 kod prijelaza ceste preko željezničke pruge u Maloj Subotici, promet se odvijao obilaznim ulicama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije