Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DALA LAŽNI ISKAZ Rekla da je radnicima isplatila doprinose i plaće, policija utvrdila da nije
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

upitna i porezna davanja

DALA LAŽNI ISKAZ Rekla da je radnicima isplatila doprinose i plaće, policija utvrdila da nije

Tridesetosmogodišnjakinja s područja grada Čakovca osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registra dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima. Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, a što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju.

Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa šireg područja grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi - javlja PU međimurska.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!