Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NIJE DOBRO PROŠAO Vozač (34) pijan vozio Alfu Romeo i još k tome nije imao vozačku
PU međimurska

loše mu se piše

NIJE DOBRO PROŠAO Vozač (34) pijan vozio Alfu Romeo i još k tome nije imao vozačku

'Zaradio' je kaznu od 5 tisuća kuna i 15 dana zatvora

- U subotu, 16. siječnja 2021. godine u 2 sata i 30 minuta u Dekanovcu, Kalničkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, zaustavili su Alfu Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 34-godišnji vozač sa šireg područja općine Podturen - javlja međimurska policija.

Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kao je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,26 promila, dok je provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita.

- Pošto je kontrolirani vozač višestruki počinitelj opisanih prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati vozilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 34-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola okrivljeni je sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca (okrivljeniku uručen prekršajni nalog).

Nadalje, okrivljeni je zbog ponavljanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita), uz optužni prijedlog u kojem je predloženo njegovo zadržavanje, doveden dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije te mu rješenjem odredio zadržavanje do 15 dana. Policijski službenici sproveli su 34-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu - kažu u policiji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!