Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NA BICIKLU VOZIO SABLJU Muškarac (58) u preloškoj knjižnici vrijeđao i naguravao zaposlenicu
Prelog.hr/PU međimurska

SVE ZBOG MASKE

NA BICIKLU VOZIO SABLJU Muškarac (58) u preloškoj knjižnici vrijeđao i naguravao zaposlenicu

Napao je zaposlenicu, a na biciklu je imao sablju

Jučer, 11. siječnja 2021. godine oko 10 sati i 40 minuta u Prelogu, u prostorijama knjižnice i čitaonice Grada Preloga u Glavnoj ulici, javni red i mir narušavao je 58-godišnjak. Nakon što ga je 38-godišnja zaposlenica knjižnice upozorila na obvezu nošenja maske za lice u zatvorenim prostorima, počeo je na nju vikati i galamiti te ju je pritom vrijeđao i naguravao.

- Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak tijekom prethodno opisanog događaja, počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Naime, na biciklu je na vidljivom mjestu prevozio hladno oružje D kategorije (ručno izrađenu sablju) te je time uznemirio prisutne građane.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od 58-godišnjak s područja općine Sveta Marija, oduzeli su sablju te će protiv njega zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu - javlja policija.

Ujedno, 58-godišnjaku je izrečena i novčana kazna u iznosu od 500 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto u zatvorenom prostoru nije koristio masku za lice ili medicinsku masku.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!