POLICIJA OBILAZI ŠUME

KRAĐE DRVA U MEĐIMURJU Policija kreće u pojačan nadzor, žele suzbiti šumske krađe

Međimurska policija radi na suzbijanju šumskih krađa

– Dolaskom hladnijih dana i padom temperatura započela je sezona grijanja. U tom dijelu godine očekuje se veći broj šumskih krađa zbog čega policijski službenici Policijske uprave međimurske učestalo obilaze najugroženije lokacije. Kao i svake godine nastavlja se suradnja i s nadležnom inspekcijom Hrvatskih šuma, ovlaštenim tužiteljima u slučajevima počinjenja prekršaja iz domene Zakona o šumama.

Tijekom studenoga u suradnji sa čuvarima šuma izvršen je obilazak šumskih predjela nedaleko Kuršanca (tzv. “Čep”) i Gornjeg Kuršanca (tzv. “Beli Kipi”) te okolice naselja Šandorovec, Totovec, Novo Selo na Dravi, Vularija i Orehovica. Obilaskom spomenutih lokacija uočene su novonastale krađe drva. U narednom razdoblju policijski službenici u suradnji sa čuvarima šuma obilazit će i druge lokacije diljem Međimurske županije s ciljem suzbijanja šumskih krađa.

S obzirom da se u narednom razdoblju očekuje porast broja šumskih krađa, upućujemo apel svim vlasnicima šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedno spriječili šumske krađe. Ako i dođe do krađe, odmah događaj prijavite policiji kako bi se odmah poduzele sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja, odnosno prikupljanja svih relevantnih saznanja koja u kasnijem sudskom postupku mogu poslužiti kao dokaz.

Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju, kažu iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije