Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KRIVO PARKIRAO 'Poludio nakon šopinga': Vikao i vrijeđao, autom krenuo na policajca i pobjegao
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

na parkiralištu u čakovcu

KRIVO PARKIRAO 'Poludio nakon šopinga': Vikao i vrijeđao, autom krenuo na policajca i pobjegao

Nesvakidašnja scena u Čakovcu. Policija je krenula u potjeru, uhitila vozača, kazneno prijavila i kaznila ga s 10.800 kuna

Jučer, 26. studenoga 2020. godine u 16 sati i 45 minuta u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Športskoj ulici, prilikom utvrđivanja prometnog prekršaja nepropisnog parkiranja osobnog automobila, čakovečki registarskih oznaka, policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, pristupio je nepoznati muškarac.

- Nakon što je stavio stvari u nepropisno parkirani automobil, odbio je suradnju s policijskim službenicima vezano uz postupak utvrđivanja prekršaja. Ujedno, pritom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Nakon toga sjeo je u automobil i krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio neposredno ispred automobila te ga pritom udario u nogu. Policijski službenik uspio se izmaknuti, dok se vozač automobilom udaljio s mjesta događaja - javlja međimurska policija.

Policijski službenici odmah su krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem te su ga uspjeli sustići i zaustaviti na parkiralištu drugog, obližnjeg trgovačkog centra. Vozač je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. 

- Tijekom istraživanja utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku sa šireg područja grada Murskog Središća. Osnovano se sumnja da je u opisanom događaju počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također, tijekom istraživanja utvrđeno je kako je 54-godišnjak počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 17. - vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) zbog čega je izdavanjem prekršajnih naloga novčano sankcioniran u ukupnom iznosu od 10.800 kuna uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseci. 

U opisanom događaju policijski službenik nije ozlijeđen, dok je 54-godišnjak lakše ozlijeđen prilikom primjene sredstava prisile - kažu u policiji.

 

Najnovije

Reci što misliš!