Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
INCIDENT U PARAGU Zašto je Matjaš Dido Oršuš 'zapaprio' svojim sunarodnjacima?
Međimurska županija

intervenirala i policija

INCIDENT U PARAGU Zašto je Matjaš Dido Oršuš 'zapaprio' svojim sunarodnjacima?

Navodno se radi o neraščišćenim i nezakonitim radnjama iz prošlosti

Krajem proteklog tjedna došlo je do incidenta te kršenja javnog reda i mira u romskom naselju Parag kod Trnovca. Ne bi to bilo ništa neuobičajeno da u incidentu nije sudjelovao predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije i županijski vijećnik Matjaš Dido Oršuš.

Iz neslužbenih, ali dobro obaviještenih izvora doznajemo da se sporna situacija odigrala u dvorištu muškarca rođenog 1982. godine iz Paraga. Zbog, navodno, neraščišćenih računa vezanih uz potrošnju električne energije obratio mu se Matijaš Dido Oršuš tražeći da podmiri dugovanja. Muškarac se tome usprotivio i došlo je do verbalnog sukoba tijekom kojeg ga je Oršuš pošpricao paprenim sprejom.

U dvorištu su se zatekla još trojica muškaraca koji nisu prošli bolje od domaćina, jer je i njih Oršuš pošpricao paprenim sprejom. Sve to dovelo je i do fizičkog sukoba koji se, po svemu sudeći, ipak sveo samo na naguravanje, jer kod sudionika ovog događaja nisu zabilježene tjelesne ozljede.

Na teren je, kako doznajemo, izašla i policija te podnijela prijave protiv sve petorice muškaraca zbog kršenja javnog reda i mira, dok je Matjaš Dido Oršuš prijavljen i temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi korištenja paprenog spreja.

Zanimljivo je da su informacije o ovom nemilom događaju doprle do nas punih tjedan dana nakon što se odigrao. O tome je jučer izvijestila i grupa Želim normalan život u Međimurju na svojem FB profilu s kojeg prenosimo objavu u cijelosti.

- Javio nam se Daniel Oršuš iz Paraga koji tvrdi da ga je u četvrtak prošli tjedan, županijski vijećnik Matjaš Dido Oršuš posprejao suzavcem te je zbog toga završio na hitnom bolničkom prijemu u ŽB Čakovec. Navodno se radi o neraščišćenim i nezakonitim radnjama iz prošlosti gdje je Matjaš Dido Oršuš spomenutom Danijelu Oršušu prodao kuću sa priključkom na električnu energiju te mu naknadno posudio novac u iznosu od 2000 kn i tražio da mu vrati 4800 kn (sa kamatama). 

Nakon što je Daniel Oršuš odbio platiti tako veliki iznos, Matjaš Dido Oršuš mu je izvadio osigurače iz brojila i pošpricao ga suzavcem uz verbalni napad. 
Nije li malo nemoralno da se županijski vijećnik i predstavnik romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji na ovaj način odnosi prema svojim ljudima? A još upitnije, smije li osoba koja obnaša tako odgovornu dužnost prodavati ''na crno'' struju, duhan, ili pak kamatariti po lihvarskim kamatama, pitaju se u spomenutoj grupi.

S obzirom na to da su saborski zastupnik Veljko Kajtazi i Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije uvijek brzi na okidaču u osudi ponašanja većinske zajednice u Međimurju, kada je ono po njima neprimjereno, upada u oči da se dosada ni jednom riječju nisu oglasili o ovom incidentu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li osuditi ili se barem ograditi od ovakvog ponašanja Matijaša Dide Oršuša ili će cijeli ovaj nemili događaj jednostavno prešutjeti?

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!