Poklonila bižuteriju, a zauzvrat ženi ukrala zlatni lančić

U utorak 5. veljače oko 16.30 sati u Donjem Pustakovcu ispred obiteljske kuće ženske osobe zaustavio se osobni automobil nepoznatih stranih registracijskih oznaka. Ženska osoba iz automobila pozvala je vlasnicu kuće i zamolila je da joj na karti pokaže put do Zagreba.

Nakon što je to učinila, u znak zahvalnosti u ruke joj je stavila dva prstena, a oko vrata lančić sa privjeskom, nakon  čega se vozilo udaljilo. Vlasnica kuće naknadno je utvrdila da je nakit kojeg joj je nepoznata žena dala u stvari bižuterija, a da joj je istovremeno oko vrata neprimjetno otuđila njezin zlatni lančić sa dva privjeska.

Ženska osoba koja joj je otuđila lančić bila je starosti oko 35 godina sa crvenom maramom na glavi. Vozilom, najvjerojatnije marke “mercedes”, upravljao je muškarac starosti oko 40 godina, tamnije puti, kratke crne kose, jače tjelesne građe. U vozilu su se nalazile još dvije ženske osobe mlađe dobi.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Ovo je novi pojavni oblik krađa kod kojeg su, kao i kod raznih drugih oblika prijevara i krađa, žrtve najčešće osobe starije životne dobi koje naivno vjeruju prevarantima.

Iz Policijske uprave međimurske upozoravaju sve građane da ne nasjedaju lakovjernim pričama nepoznatih osoba, te da o svim sumnjivim ponašanjima i osoba obavijeste policiju na 192, a osobito ukoliko su u mogućnosti da zabilježe registarsku oznaku vozila kojima se koriste ili neke druge bitne činjenice koje bi olakšale otkrivanje počinitelja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije