Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
TIJELO U ZAMRZIVAČU Smiljana Srnec kriva za ubojstvo sestre, osuđena na 15 godina zatvora
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

TIJELO U ZAMRZIVAČU Smiljana Srnec kriva za ubojstvo sestre, osuđena na 15 godina zatvora

Jasminimo tijelo je pronađeno zgrčeno 16. veljače prošle godine u starom Končarovom zamrzivaču koji je godinama stajao u hodniku obiteljske kuće u Palovcu

Smiljana Srnec (45) proglašena je krivom na Županijskom sudu u Varaždinu da je neutvrđenog dana tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu, na adresi Nova 29, svojoj sestri Jasmini Dominić (23) tupotvrdim predmetom zadala najmanje pet snažnih udaraca po lijevoj strani glave. Osuđena je nepravomoćno na 15 godina zatvora.

Jasmina je umrla od višestrukih prijeloma kostiju svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Tijelo je pronađeno 16. veljače prošle godine, a istog je dana Smiljana uhićena. 

Jasminino tijelo je pronađeno zgrčeno 16. veljače prošle godine u starom Končarovom zamrzivaču koji je godinama stajao u hodniku obiteljske kuće u Palovcu. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena s najmanje pet udaraca tupotvrdim predmetom u glavu. Nije se branila.

Na temelju svih izvedenih dokaza sud je utvrdio da je Smiljana ubila sestru. Sudac je podsjetio da je Smiljanina kćer Katarina Dominić-Srnec 15. veljače, kad su počeli prazniti škrinju, fotografirala sadržaj zamrzivača i slike poslala zaručniku Davidu Balentu, što navodi na zaključak da je sumnjala da je nešto čudno u škrinji. Idući dan, 16. veljače, nastavili su prazniti škrinju i pronašli tijelo Jasmine Dominić.

O tome su izvijestili Smiljanu Srnec koja je u tom trenutku bila u kupaonici. Klupko se počelo odmotavati. Smiljana je isti dan uhićena i od tada je u pritvoru.

U prijavi nestanka piše da su posljednji put Jasminu čuli u kolovozu 2000., a nakon toga nema dokaza da ju je itko vidio. Zato je i zaključeno da je ubijena u ljeto te godine, i to u kući u Palovcu, u kojoj se leš 19 godina nalazio u škrinji. Počinitelj je žrtvu skinuo i omotao. U kući je cijelo vrijeme boravila samo Smiljana, rekao je sudac.

Otac Martin je izbivao iz kuće i radio na terenu, kao tesar. Te je godine radio u Buzetu. Majka kontinuirano radi u Njemačkoj i povremenmo je dolazila kući u Palovec. Smiljana je jedina govorila da je u kontaktu sa sestrom.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!