Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
UBOJSTVO IZ KORISTOLJUBLJA Policija uhitila ubojice Josipa Horvata. No dvojica i dalje u bijegu
Varaždinski.hr

teško ubojstvo

UBOJSTVO IZ KORISTOLJUBLJA Policija uhitila ubojice Josipa Horvata. No dvojica i dalje u bijegu

Voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Karabegović napomenula je da je izvršen pretres desetak stanova u Zagrebu i razne provjere koje su dovele do uhićenja dvojice od zasad četvorice osumnjičenih.

Policija je nakon šest mjeseci istrage uhitila dvojicu od četvero osumnjičenih za razbojništvo koje je završilo smrću, a dogodilo se 1. studenoga 2019. u Selniku kod Ludbrega. Izvijestila je to Policijska uprava varaždinska danas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Vezana vijest

Josip Horvat, Selnik NAPALA GA TROJICA RAZBOJNIŠTVO ZAVRŠILO SMRĆU Josip Horvat iz Selnika u bolnici je podlegao teškim ozljedama glave

Policija ne otkriva identitet žrtve, no riječ je o Josipu Horvatu, 61-godišnjaku koji je napadače bio pustio u svoju kuću nakon što su se predstavili kao policajci. Potom su ga fizički napali te mu ukrali oko 600.000 kuna. Horvat je tri mjeseca kasnije podlegao ozljedama glave koje je zadobio. Preminuo je 29. siječnja ove godine.

Pretrage domova osumnjičenih policija je obavila na području Zagreba te je prošloga tjedna uhitila dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 23 godine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oni su u petak 26. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Druga dvojica osumnjičenih su u bijegu i za njima je raspisana tjeralica. Jedan od njih je državljanin Bosne i Hercegovine.

Voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Karabegović napomenula je da je izvršen pretres desetak stanova u Zagrebu i razne provjere koje su dovele do uhićenja dvojice od zasad četvorice.

- Kriminalističko istraživanje nastavlja se u smjeru saznanja jesu li počinitelji znali točno da se tako velika količina novca nalazi kod žrtve. Počinitelji nisu iz Varaždinske županije, oni su na navedeni datum došli u mjesto pored Ludbrega - rekla je Karabegović. 

-3638853 naveo je voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Boris Divjak iz PU varaždinske.

U konzultaciji za Županijskim državnim odvjetništvo, sva četvorica počinitelja prijavljena su za kazneno djelo Teško ubojstvo iz koristoljubla i Razbojništvo.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!