Sindikat policije traži žurnu istragu oko prijave Dine Molnara

Na osnovu ranije dostavljene dokumentacije od strane pokojnog policijskog službenika Dine Molnara i najnovijih saznanja, a posebice zbog njegove tragične smrti, Sindikat policije Hrvatske uputio je dopis ministru MUP-a Ranku Ostojiću.

Putem dopisa traže da se naloži ponovno postupanje Unutarnje kontrole te da se inicira detaljno inspiciranje postupanja povodom predstavke pokojnog Dine Molnara. U Sindikatu smatraju neprihvatljivim dosadašnje postupanje, kao i apsolutno nevjerojatnu činjenicu da je postupanje po prijavi ostavljeno djelatnicima PU međimurske, na koje se ista praktički odnosi.

Od glavnog ravnatelja policije traže da se oformi radna skupina koju će činiti najistaknutiji policijski službenici Ravnateljstva, koji će žurno, temeljito i nadasve nepristrano, ispitati sve navode iz prijave, obaviti razgovore sa svim spomenutim akterima te ispitati zakonitost, taktičnost i druge elemente postupanja i rada u PU Međimurskoj.

– Tragična činjenica smrti mladog kolege Molnara dovoljan je indikator da se nešto žurno mora poduzeti, jer je apsolutno sigurno da nažalost, sličnih slučajeva ima i previše unutar sustava, stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije