Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
UBILA SVOJU BEBU Majka se sumnjiči za teško ubojstvo, prijeti joj najmanje 10 godina zatvora
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL, Varaždinski.hr

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST

UBILA SVOJU BEBU Majka se sumnjiči za teško ubojstvo, prijeti joj najmanje 10 godina zatvora

Podsjetimo, riječ je slučaju mrtvog novorođenčeta pronađenog krajem veljače 2019. godine u obiteljskoj kući u Dubravcu...

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva, piše Varaždinski.

Vezana vijest

Mjesto Dubravec kod Klenovnika POLICIJSKI IZVIDI U TIJEKU UŽAS KOD KLENOVNIKA Mrtvo novorođenče pronađeno u obiteljskoj kući u Dubravcu!

- Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjakinja 15. veljače 2019. u mjestu kraj Ivanca, u sobi obiteljske kuće, nakon što je rodila živo dijete, počinilo navedeno kazneno djelo na štetu djeteta - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, riječ je slučaju mrtvog novorođenčeta pronađenog krajem veljače 2019. godine u obiteljskoj kući u Dubravcu, mjestu u sklopu općine Klenovnik blizu Ivanca, koji je tada izazvao poprilično zanimanje javnosti.

Tada je slučaj policiji dojavila Opća bolnica Varaždin, a policajci su na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost Općinskog državnog odvjetnika, pretražili kuću i u njoj pronašli mrtvo novorođenče. 

U rujnu prošle godine provedeno je vještačenje, a 29-godišnjakinja je netom nakon slučaja, u veljači 2019. godine, privedena u istražni zatvor, no puštena je iste godine u svibnju.

Sada DORH navodi da se djevojku sumnjiči za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. Kaznenog zakona u kojem piše da 'tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, počinila je teško ubojstvo te će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora'.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!