Kakve veze osumnjičeni za eksplozije ima s Međimurjem?

Policija je potvrdila da je Vojislav Blažević (54) i službeno je osumnjičen za postavljanje dviju improviziranih eksplozivnih naprava u zagrebačkom Podsusedu i u Stenjevcu. On je uhićen i iz KB Sestara milosrdnica bit će premješten u zatvorsku bolnicu.

U istrazi je ispitano 250 osoba, bilo je 25 pretraga stanova, vozila, mobitela i računala, a u Centar za kriminalistička vještačenja poslano je otprilike 200 predmeta i tragova. Iako je Blažević prijavljen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je zapriječena kazna do pet godina zatvora, nije isključena mogućnost da će ovome biti “pridodano” i neko drugo kazneno djelo.

Još se utvrđuje je li Vojislav Blažević imao pomagače te koji je bio motiv za postavljanje eksplozivnih naprava. Osim hrane Vojislav Blažević odbija i suradnju s policijom. Bio im je težak sugovornik pa su se morali usredotočiti na konkretne dokaze budući da od njega nisu uspjeli izvući ništa korisnoga.

Pronašli su ih na “mineru” Blaževiću i mjestima obiju eksplozija, u pretragama njegova stana u zagrebačkoj Gospodskoj ulici i vikendice u okolici Čakovca i u automobilima, piše Večernji list.

Neslužbeno saznajemo da Vojislav Blažević ima rodbinske veze u Donjoj Dubravi odakle mu je rodom njegova nevjenčana supruga. Vojislav je volio navrati u to pitomo međimursko mjesto u vikend kuću koja se nalazi u samom centru mjesta koja je nasljedstvo te žene gdje je navodno, prema riječima mještana, policija također obavila detaljan pretres.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije