Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
FOTO Buktinja u Strahonincu. Šteta je golema, a vlasnici u šoku: 'Važno da nitko nije stradao!'
Mladen Grubić/Foto čitatelja

izgorjela radionica i automobil

FOTO Buktinja u Strahonincu. Šteta je golema, a vlasnici u šoku: 'Važno da nitko nije stradao!'

Došli smo dva sata poslije kada su vatrogasci napuštali požarište. Saznali smo neke detalje.

U Poljsku ulicu 18 u Strahonincu smo došli nešto poslije 16 sati u vrijeme kada su vatrogasci sa svojim vozilima napuštali dvorište obitelji Zlatka Buljana i kada je nekolicina pripadnika DVD-a Strahoninec još ostala u dijelu opožarenog dvorišta.

Požar u Strahonincu Fotogalerija

Ostali su otišli u vatrogasno spremište. Jedni i drugi bili brzi i besprijekorni gasitelji požara u kojem smo već pisali. U dvorištu nas je usplahirena dočekala supruga vlasnika automehaničarske radionice. Od nje smo doznali kako je do požara došlo negdje oko 13,30 sati stalno ponavljajući:- Važno da nitko nije stradao!

Zacijelo je mislila na djelatnike i svojega supruga koji su pokušavali S-aparatima ugasiti izvorište požara, a to je bilo u pomoćnoj radionici gdje se je došlo do zapaljenja osobnog vozila koje je izgorjelo do neprepoznatljivosti. Vlasniku je teško bilo naći riječi kako bi opisao buktinju od koje se koža ježi. Rekao nam je kako su po zapaljenju odmah S-aparatima prišli lokalizaciji vatre.

- Ispraznili smo jedan, drugi, treći...to ne možeš zaustaviti kada auto gori, a njegovo gorenje je uništilo gotovo sav inventar te pomoćne i još jedne prostorije.

O tome i šteti nećemo.

Ostavili smo Buljanove i one koji su bili uz njih da se priberu jer su riječi iz njih teško izlazile. A kako i ne bi? Zlatko je rekao da je kroz to vrijeme imao preko 20-tak poziva, a niti on, ni supruga nisu bili voljni stati pred fotoaparat. Razumljivo. Izgorjeli automobil je bio njihovo vlasništvo.

Vezana vijest

Strahoninec, požar POŽAR VIDEO I FOTO Crni gusti dim nadvio se nad Strahonincem, gori radiona u Poljskoj ulici

Šteta je golema, a mi ćemo još jednom ponoviti riječi Zlatkove supruge: - Glavno da nitko nije stradao! Dodat ćemo i to da smo od okupljenih očevidaca čuli kako u ovoj nedaći, odnosno sprečavanju njenih širih razmjera pljesak zaslužuju vatrogasci, oni profesionalni i oni dobrovoljni. 

Oni su u pravu. U velikom dvorištu i velikoj radionici nije ništa vatrom oštećeno, a moglo je da nije bilo njihove pravovremene i pravovaljane intervencije. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!