Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DETALJI NESREĆE U IVANOVCU Vozač (27) vozio prebrzo i naletio na ženu (78) koja nije bila označena!
Snimio čitatelj

POLICIJA JAVLJA

DETALJI NESREĆE U IVANOVCU Vozač (27) vozio prebrzo i naletio na ženu (78) koja nije bila označena!

Vozač je u trenutku nesreće upravljao tehnički neispravnim automobilom Audi A4

Vezana vijest

NESREĆA U IVANOVCU Automobil naletio na pješakinju! preminula u bolnici SMRT NA CESTI Na pješakinju u Ivanovcu naletio vozač Audija A4 dok je prelazila kolnik

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem tijekom kojeg je obavljen izvanredni tehnički pregled osobnog automobila Audi A4, utvrđeno je kako je 27-godišnji vozač u trenutku nesreće upravljao tehnički neispravnim automobilom (neispravni prednji uređaji za osvjetljavanje) te pritom brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (sumrak) tako da automobil nije mogao pravodobno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, javlja PU međimurska.

Uslijed  opisanog prednjim dijelom automobila naletio je na 78-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik, a pritom nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Podsjećamo ova prometna nesreća dogodila se u nedjelju, 15. ožujka ove godine oko 18 sati i 40 minuta u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza.

Protiv 27-godišnjeg vozača zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo sve vozače da se bez potrebne homologacije (postupka provjere i odobrenja) ne smiju ugrađivati svjetla na svoja vozila. Takva neodgovarajuća i protupropisna svijetla smanjuju vidljivost vozačima, a nerijetko mogu prouzrokovati i prometne nesreće s najtežim posljedicama.  

Osim spomenutih svjetala, homologacija je potrebna i za druge uređaje te opremu koja se naknadno ugrađuje na vozila.  

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!