UHIĆENJA

LOV NA ŠVERCERE Zločinačko udruživanje: Policijske akcije i uhićenja u Međimurju i Varaždinu

Od jutarnjih sati u tijeku je kriminalistička akcija u sklopu koje se na području Varaždina i Međimurja provode uhićenja.

Kako doznaje Varaždinski.hr od PU varaždinske, riječ je o operativnoj policijskoj akciji koja se provodi na području ove i PU međimurske.

– Možemo vam potvrditi da je riječ o krim istraživanju koje se odnosi na utaju poreza, a provodi PU međimurska u suradnji s varaždinskom i PNUSKOK-om – rekao je Matko Murić iz varaždinske policije.

Radovan Gačal iz PU međimurske rekao je da je ‘riječ o široj akciji u koju su uključeni Porezna i Carina, a provodi se nad desetak osoba s područja Varaždinske i Međimurske županije’.

– Osim toga, riječ je o međunarodnoj suradnji s Njemačkom. Kaznena djela su iz domene gospodarskog kriminaliteta – utaja poreza ili carine, krivotvorenje isprave i krivotvorenje službene i poslovne isprave. 

Dodaje da je vjerojatno riječ o zločinačkom udruženju.

– U udruženju se okupila ekipa da bi izbjegavala plaćanje poreza, a radi se o vozilima srednje i visoke klase. Idemo u finalizaciju toga, a kad pretražimo sve što trebamo, dok nađemo i uhitimo osobe znat ćemo detalje. Sve je u tijeku tako da nemam konačne brojke – kazao je Gačal i dodao da je interventna na terenu, a akcija je započela u jutarnjim satima.

– Kad ćemo znati detalje, informirat ćemo javnost – rekao je zaključno za Varaždinski.hr. Neslužbeno se doznaje da je dosad uhićeno desetak osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije