TRAGIČNA NESREĆA U ČAKOVCU

KAZNENA PRIJAVA ZA VOZAČA Policija se oglasila o nesreći u kojoj je poginuo 50-godišnjak

Protiv 62-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava. Stradali muškarac je treća žrtva na međimurskim cestama ove godine

U utorak, 11. veljače oko 18:30 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 50-godišnji pješak.

Vozač teretnog automobila s pridodanom prikolicom, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1957. godine upravljao je kolnikom Ulice kralja Zvonimira te se tom prilikom nije sigurnom brzinom približavao pješačkom prijelazu, odnosno na takav način da može zaustaviti svoje vozilo u bilo kojem trenutku kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. 

>> FOTO Kamion naletio na pješaka u Čakovcu koji je od teških ozljeda na mjestu preminuo

U trenutku skretanja na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića prednjim dijelom vozila udario je u tijelo 50-godišnjeg pješaka. Iako je jučer policija javila da je muškarac ležao na kolniku, očevidom je utvrđeno da je u trenutku udara započeo prelaziti kolnik obilježenim pješačkim prijelazom.

Pristigla liječnica tima hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirana je smrt pješaka. Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica općinske državne odvjetnice uz stručnu pomoć sudskog vještaka za cestovni promet i vozila te djelatnika policije.

Tijelo pješaka prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu, gdje će se obaviti sudska obdukcija prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika. Za vrijeme obavljanja očevida 19,15 sati do 21,18 sati dio kolnika Ulice dr. Ante Starčevića bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

– Protiv 62-godišnjeg vozača teretnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Nažalost, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala treća žrtva u cestovnom prometu ove godine – kažu iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije