Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POGINULO ŠEST OSOBA Uhićeni vlasnici doma za starije i nemoćne u Andraševcu
Igor Kralj/Pixsell

UHIĆENE DVIJE OSOBE

POGINULO ŠEST OSOBA Uhićeni vlasnici doma za starije i nemoćne u Andraševcu

Inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu utvrđene su brojne nepravilnosti...

Uhićeni su vlasnici doma za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je ovog siječnja u požaru izgorjelo šestero štićenika.

- Potvrđeno je da su uhićene dvije osobe starosti 48 i 51 godinu zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom - kazao je za N1 glasnogovornik policije u Zaboku Zoran Lončar.

Podsjetimo, inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu utvrđene su brojne nepravilnosti zbog čega su protiv poslodavca podneseni kaznena prijava Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog prekršajnom sudu. Nadzor obiteljskog doma 'Zelena oaza' proveli su inspekcija rada i zaštite na radu te sanitarna i građevinska inspekcija, pri čemu samo sanitarna inspekcija nije utvrdila veće nedostatke.

Inspekcijskim nadzorom u području zaštite na radu utvrđeno je da poslodavac nije postupao u skladu s propisima zaštite na radu ni tehničkim propisima pa je kazneno prijavljen zbog sumnje da je doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!