Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
TRAGEDIJA U OREHOVICI Policija je vozača (57) uhitila na području Varaždinske županije!
eMedjimurje

ZAVRŠILA JE I OBDUKCIJA

TRAGEDIJA U OREHOVICI Policija je vozača (57) uhitila na području Varaždinske županije!

Protiv vozača podnijete dvije kaznene prijave - zbog izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći!

U ponedjeljak, 20. siječnja u ranim popodnevnim satima na području Varaždinske županije policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec uhitili su 57-godišnjaka s područja Varaždinske županije, javlja PU međimurska

Vezana vijest

Nesreće OGLASILA SE POLICIJA TRAGEDIJA U OREHOVICI U prostorije policije dovedena osoba za koju sumnjaju da je usmrtila pješakinju

Također je pronađen osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka koji je oduzet te je vučnom službom dovezen u dvorište policijske uprave te je proveden očevid i tehnički pregled.

Istog dana u prijepodnevnim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija na tijelu preminule pješakinje te su kao uzrok smrti utvrđene mnogostruke ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je prometnu nesreću uzrokovala upravo ta osoba te su protiv njega podnijete kaznene prijave zbog kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći, nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je u utorak, 21. siječnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Podsjećamo, da je u nedjelju, 19. siječnja oko 19 sati i 25 minuta na cesti između Orehovice i Šemovca, nepoznati vozač, vozila nepoznate marke i registarske oznake, kretao se iz smjera sjevera u smjeru juga i brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć) te prometnoj situaciji na cesti (pješak na kolniku), tako da se vozilom nije mogao pravovremeno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti po prometnom znaku ili pravilu,.

Zbog toga je automobilom udario u tijelo 48-godišnje pješakinje s područja općine Orehovica, a koja se nalazila na kolniku, neoznačena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom koja je pala na kolnik.

Nakon prometne nesreće nepoznati vozač s vozilom je napustio mjesto događaja prometne nesreće te se za njim traga.

Hitna pomoć, je nažalost, konstatirana smrt pješakinje te je tijelo prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec radi provođenja obdukcije.

Očevid na mjestu događaja obavila je općinska državna odvjetnica.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 20 do 22,15 sati bio je zatvoren za promet, a koji se odvijao obilaznim pravcima.

Policijska uprava međimurska zahvaljuje svim medijima i građanima koji su pridonijeli rasvjetljavanju okolnosti ovog događaja, a također i Policijskoj upravi varaždinskoj na njihovom nesebičnom angažmanu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!