CESTA ODNIJELA DVA ŽIVOTA

CRNI VIKEND U MEĐIMURJU Dvije osobe poginule, policija moli pomoć u potrazi za vozačem

Policija je utvrdila da je u nesreći u Orehovici pješakinju vozač usmrtio Volkswagen Passatom tamnije boje

– U subotu, 18. siječnja oko 7:30 sati na cesti između Svete Marije i Oporovca, 23-godišnji mladić s područja grada Preloga, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući iz smjera istoka u smjeru zapada, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

>>> STRAVA KOD SVETE MARIJE Mladić poginuo u slijetanju u odvodni kanal HE Dubrava
>>> FOTO Mladić (23) izgubio život u slijetanju u derivacijski kanal HE Dubrava
>>> VIDEO Cesta uzela mladi život: U stravičnoj nesreći poginuo David S. iz Preloga
>>> POGREB JE U UTORAK David je odvezao prijatelje kućama pa sletio u kanal i preminuo

Zbog toga je izlaskom iz zavoja u zanošenju izgubio nadzor nad kretanjem vozila, sišao van kolnika na travnatu površinu, a potom u odvodni kanal uz akumulacijsko jezero. Vozilo se više puta prevrnulo i završilo na krovu u vodi. U prometnoj nesreći, nažalost, smrtno je stradao vozač.

Očevid je predvodila općinska državna odvjetnica. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca pomogli su u vađenju tijela preminulog i vozila iz kanala. Mrtvo tijelo je prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec radi provođenja sudske obdukcije. O događaju se podnosi posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku – kažu iz PU međimurske.

U nedjelju, 19. siječnja oko 19:25 sati na cesti između Orehovice i Šemovca, nepoznati vozač, vozila nepoznate marke i registarske oznake, kretao se iz smjera sjevera u smjeru juga i brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć) te prometnoj situaciji na cesti (pješak na kolniku), tako da se vozilom nije mogao pravovremeno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti po prometnom znaku ili pravilu.

>>> TRAGEDIJA U OREHOVICI Pješakinja poginula u naletu auta, vozač pobjegao!
>>> FOTO Druga žrtva na međimurskim cestama ove godine: Pješakinja (49) izgubila život u naletu auta
>>> UŽAS U OREHOVICI Policija još traži vozača koji je usmrtio pješakinju (49)

– Zbog toga je automobilom udario u tijelo 48-godišnje pješakinje s područja Općine Orehovica, a koja se nalazila na kolniku, neoznačena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijom koja je pala na kolnik.

Nakon prometne nesreće nepoznati vozač s vozilom je napustio mjesto događaja prometne nesreće te se za njim traga.

Hitna pomoć je, nažalost, konstatirala smrt pješakinje te je tijelo prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec radi provođenja obdukcije. Očevid na mjestu događaja obavila je općinska državna odvjetnica. Zbog obavljanja očevida u vremenu od 20 do 22:15 sati bio je zatvoren za promet, a odvijao se obilaznim pravcima. 

Poduzetim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da bi u prometnoj nesreći sudjelovao osobni automobil marke “Volkswagen” tip “Passat”, tamnije boje, godina proizvodnje od 1997. do 2000. Na vozilu bi se trebala nalaziti oštećenja na prednjem desnom dijelu.

– Ovom prilikom pozivamo građane koji imaju bilo kakva saznanja o događaju odnosno svjedoke prometne nesreće, kao i osobe koje su neposredno prije prometne nesreće prometovale na navedenoj cesti, da u slučaju bilo kakvih korisnih saznanja izvijeste policiju pozivom na broj 192 ili osobno dolaskom u najbližu policijsku postaju ili na elektroničku poštu medjimurska@policija.hr – javljaju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije