Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PROVALA I KRAĐA ODJEĆE U ŠTRIGOVI 'Pokucali smo, nitko nije otvorio vrata, pa smo provalili...'
Terca art

OSUĐENA DVOJICA ILEGALNIH IMIGRANATA

PROVALA I KRAĐA ODJEĆE U ŠTRIGOVI 'Pokucali smo, nitko nije otvorio vrata, pa smo provalili...'

Tog dana padala je kiša, pa su, kako su ispričali, odlučili ući u kuću kako bi posušili svoju odjeću i uzeli suhu koju pronađu. Vidjeli su da u kući nema nikoga, pokucali su na vrata, no kako ih nitko nije otvorio, jedan od njih razbio je prozor

Dvojica Marokanaca u dobi od 25 i 41 godine osuđena su na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog provale u obiteljsku kuću i krađe odjeće u međimurskom selu Štrigovi. To je jedna od malobrojnih presuda ilegalnim imigrantima koji na putu prema zapadnoeuropskim zemljama provaljuju u kuće u Hrvatskoj.

U noći s 9. na 10. prosinca prošle godine metalnim štapom razbili su prozorsko staklo, ušli u kuću i ukrali odjeću u vrijednosti oko 300 kuna. Priznali su počinjenje kaznenog djela. Naveli su da su državljani Maroka i da su bili na putu za Sloveniju. Tog dana padala je kiša, pa su, kako su ispričali, odlučili ući u kuću kako bi posušili svoju odjeću i uzeli suhu koju pronađu. Vidjeli su da u kući nema nikoga, pokucali su na vrata, no kako ih nitko nije otvorio, jedan od njih razbio je prozor.

U kući su i prespavali, a sa sobom su nakon odmora odnijeli zelenu žensku jaknu, trenirku i majicu. Obojica su bez posla i dosad nisu bili osuđivani. Obojica imaju završenu osnovnu školu, jedan je neoženjen i bez djece, a drugi ima dvoje djece. S obzirom na to da su slabog imovnog stanja i strani državljani koji nemaju prijavljeno boravište u Hrvatskoj, Općinski sud u Čakovcu oslobodio ih je plaćanja troškova sudskog postupka.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!