palovečki misterij

SLUČAJ ZAMRZIVAČ Odgođeno ročište, hoće li Smiljana Srnec pristati svjedočiti

Županijsko državno odvjetništvo smatra da je iznijeto dovoljno dokaza da je ona ubojica, od sudsko-medicinskog vještačenja, DNA nalaza i iskaza svjedoka.

– Sud ne može i ne smije optuženu proglasiti krivom jer ona ne želi reći tko je ubio njezinu sestru. Zašto baš ona, a ne netko drugi, temeljno je pravno pitanje ovog postupka, budući da je policija odmah nakon uhićenja okrivljene prestala tražiti počinitelja – rekao je 15. listopada na početku suđenja Smiljani Srnec (45), optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru i tijelo sakrila u zamrzivač u kojem je ostalo 19 godina, njezin branitelj Krešimir Golubić.

Danas u 12 sati trebalo je započeti iznošenje obrane, no ročište je odgođeno. Sudac je zbog smrtnog slučaja u obitelji odgodio ročište. Novi termin nije još poznat. Glavna je nepoznanica hoće li se Smiljana nastaviti braniti šutnjom ili će pristati svjedočiti i odgovarati na pitanja. A pitanja koja bi joj se mogla postaviti ima mnogo. Na primjer, kako to da 19 godina nije vidjela tijelo u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće i otkud otisak prsta na vreći u koju je bilo omotano sestrino tijelo? Zašto je uporno svima govorila da je u kontaktu sa sestrom i nakon ljeta 2000. godine?

Županijsko državno odvjetništvo smatra da je iznijeto dovoljno dokaza da je ona ubojica, od sudsko-medicinskog vještačenja, DNA nalaza i iskaza svjedoka. – Ona je takva osoba koja je radi zaštite svojih interesa spremna počiniti ubojstvo, pa i ubiti svoju sestru – kazala je tužiteljica Irma Bagarić. Kao motiv se spominje ljubomora prema uspješnijoj mlađoj sestri. Smiljanin branitelj odmah je napomenuo da obrana nije dužna dokazivati tko je ubio Jasminu. – Treba razotkriti obiteljske tajne, laži i prikrivanja i tako doći do odgovora na pitanje tko je ubio Jasminu Dominić.

Treba razriješiti kad je žrtva posljednji put viđena, tko je sve lagao i prikrivao istinu u obitelji Dominić, tko je sve živio u kući u Palovcu, tko su bile agresivne osobe u obitelji, čiji su tragovi nađeni, je li okrivljena mogla sama pohraniti tijelo u zamrzivač… – nabrajao je odvjetnik Golubić koji je sad Smiljanin izabrani branitelj, a ne više po službenoj dužnosti, što znači da ga sad plaća ona ili njezina obitelj.

Dosad su blagodat nesvjedočenja iskoristili njezina majka Katarina Dominić i suprug Ivan Srnec. Svjedočila je najstarija kćer Katarina Dominić-Srnec. Smiljana se tijekom istrage branila šutnjom, a na dosad održanim ročištima povremeno je znala postaviiti pitanja svjedocima. U sudnicu sa sobom svaki put donosi fascikl s papirima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije