našli sijedu vlas na tijelu

TIJELO U ZAMRZIVAČU Smiljanin suprug odbio svjedočiti. Branitelj ukazao na jedan važan detalj

Branitelj je ukazao na detalj pokraj desne šake - sijedu vlas ili dlaku koja nigdje nije konstatirana prilikom obdukcije i nije istraživana

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (45) optuženoj da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić. Na svjedočenje je pozvan njezin suprug Ivan Srnec, koji se odazvao, no iskoristio je blagodat da ne svjedoči. Smiljana je sjedila metar iza njega. Nije zatražio nadoknadu putnih troškova, a po izlasku je bacio kratki pogled prema supruzi.

U nastavku su pročitani spisovi, uz ostalo i prijava Jasminina nestanka 2005. godine. Kao mjesto nestanka navedeni su Palovec i Dubrovnik, a vrijeme nestanka ljeto 2000. godine. Pročitana je i presuda Smiljani Srnec koja je lažno prijavila da su je trojica razbojnika opljačkali na poljskom putu, ozlijedili ju i ukrali joj 3600 kuna i naušnice od bijelog zlata.

Prijavila je, dakle, kazneno djelo za koje je znala da se nije dogodilo. Zbog toga je osuđena 2016. uvjetno na četiri mjeseca zatvora. Pročitan je i nalaz vještaka iz Centra za vještačenje Ivan Vučetić o papilarnim linijama na otisku prsta, te ispis zdravstvenog kartona optuženice, s navedenim lijekovima koje je uzimala. Pročitani su i zapisnici s pretrage doma i šupe, kad su izuzete sjekire i čekići.

Na traženje Smiljanina branitelja Krešimira Golubića pregledana je fotografija iz Odjela patologije ŽB Čakovec, na kojoj se vidi tijelo žrtve Jasmine Dominić prilikom uzimanja otisaka prstiju. Ukazao je na detalj pokraj desne šake – sijedu vlas ili dlaku koja nigdje nije konstatirana prilikom obdukcije i nije dalje istraživana. Pročitan je i dopis HZMO-a u kojem se navodi da Smiljana nije bila prijavljena na mirovinsko osiguranje. Pročitan je i nalaz o analizi alkohola u mokraći Jasmine Dominić.

Izmjereno je 0,1 promila alkohola. Nije utvrđena prisutnost droge i psihoaktivnih tvari. Dana 29. studenog 2003. godine Smiljana je nazvala policiju i prijavila da ju napada otac Martin. Utvrđeno je da je pod vidnim utjecajem alkohola odbio alkotest, vikao na Smiljanu i udario je u glavu. Priveden je na policiju i zadržan. Pušten je istog dana na slobodu i prekršajno je prijavljen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Martin je 2000. sudjelovao i u tučnjavi u kafiću u Buzetu.

Tijekom noći on i kolege iz tvrtke u kojoj je radio pili su i posvađali se s radnicima iz druge tvrtke. Policija ih je prekršajno prijavila. Osuđen je i 1990. uvjetno na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Na današnjem nastavku suđenja Smiljani Srnec rečeno je da su Jasminina osobna iskaznica i putovnica istekle 8. srpnja 2003. godine. Pročitani su i kontakti u njezinu adresaru, među kojima je i poznata klinika za estetsku kirurgiju u Zagrebu. Jasmina je 1996. upisala redovno politologiju na Fakultetu političkih znanosti, 1997. je prešla u izvanredni status, a u rujnu 1999. prekinut joj je status studentice jer se nije upisala u narednu akademsku godinu.

Pročitano je i izvješće vatrogasaca o intervencijama ispumpavanja vode 2013. godine u Novoj ulici u Palovcu, u kojoj je i kuća Dominićevih u kojoj je u veljači ove godine u zamrzivaču pronađeno Jasminino tijelo. Stranke nisu imale primjedbe na sadržaj pročitanih isprava. Optužba nema daljnjih dokaznih prijedloga. Obrana je tražila neurološko vještačenje S. Srnec, što će se razmotriti. Obrana traži da se ispita i osoba iz Zagreba čiji je broj naveden u spisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije