Vijesti / Crna kronika
Crna kronika

SUĐENJE SMILJANI SRNEC

VIDEO Svjedočila Jasminina ujna: 'Nazvala me Smiljanina kći i rekla: 'Vide se noge!''

Nekoliko dana prije, kazala je ujna, došla je kćer Katarina te se požalila na visoke račune za struju. Spomenula je i škrinju te dodala kako je moraju iznijeti iz kuće jer će netko doći po nju te je odvesti na otpad

U 12 sati je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Pred suca je sjela ujna Nada Sabol. 

Na pitanje tužiteljstva o odnosu s članovima obitelji Dominić ujna je kazala kako, zbog određenih situacija godinama nisu razgovarali.

"Majka Katarina od nas je puno puta posuđivala nova i puno smo im pomagali, no neke su okolnosti dovele do toga da prekinemo sve odnose. Nekih 15-ak godina nismo s njima imali nikakve kontakte", kazala je ujna. 

Dodala je kako je o nestanku Jasmine doznala iz novina, a o Jasmini su se raspitivali samo jednom prilikom, na groblju kada su sreli njezinu majku. 

Vezana vijest

Smiljana Srnec NASTAVLJENO SUĐENJE VIDEO Prikazane fotografije Jasminina leša: Vještakinji pozlilo, nakratko prekinuto davanje iskaza

"Suprug je tada pitao svoju sestru što je s Jasminom, ona je tada rekla da je Jasmina trebala danas doputovati iz Francuske sa svojim dečkom odvjetnikom. Rekla je da je njemu puklo slijepo cijevo te da na kraju nisu mogli doći", ispričala je ujna na suđenju.

'Nazvala nas je i rekla: Vide se noge'

Zadnji puta Jasminu je vidjela 1999. godine, no, kako je kazala, nije sigurna u tu tvrdnju. 

"Na dan kada su pronašli Jasminino tijelo nazvala nas je Smiljanina kćer i rekla da se vide noge", kazala je ujna te dodala kako ju je Smiljanina kćer Katarina pitala može li dovesti cure (djecu) da ne prisustvuju tome. 

Nekoliko dana prije, kazala je ujna, došla je kćer Katarina sa svojim suprugom kod njih. Tada se požalila na visoke račune za struju. Spomenula je, kazala je ujna, i škrinju te dodala kako je moraju iznijeti iz kuće jer će netko doći po nju te je odvesti na otpad. 

"Pitala sam je što drže u toj škrinji. Rekla mi je: povrće i nešto staro", kazala je ujna Draga. "Ja sam ih pitala zašto držite škrinju u kojoj nemaš ništa, a troši struju. Rekla mi je da su oni to sada odlučili riješiti".

Pričala je potom o odnosima u toj kući. Rekla je i da su Smiljana i Jasmina bile dvije različite osobe.

"Smiljana je bila više prevrtljiva dok je Jasmina bila na strani pravde i istine", rekla je ujna Nada.

Dodala je i kako je Jasmina bila u dobrim odnosima s ocem Martinom.

"Martin je bio sklon alkoholu, bio je bećar, boem, veseljak, ali po mojem saznanju, nije bio nasilan", kazala je. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!