Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
USKOK POTVRDIO Policajac iz Međimurja osumnjičen za prodaju informacija i podjelu plijena s lopovima
Međimurska županija

OGLASIO SE NA STRANICAMA

USKOK POTVRDIO Policajac iz Međimurja osumnjičen za prodaju informacija i podjelu plijena s lopovima

Nakon što smo u ponedjeljak prenijeli vijest o prošlotjednoj suspenziji policijskog službenika Policijske uprave Međimurske, USKOK se danas oglasio na svojim stranicama

Nakon što smo u ponedjeljak prenijeli vijest o prošlotjednoj suspenziji policijskog službenika Policijske uprave Međimurske, danas je na stranicama Državnog odvjetništva - Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta potvrđena osnovana sumnja da je bio dio zločinačkog udruženja zlorabeći položaj i ovlasti što je rezultiralo počinjenjem teške krađe.

Vezana vijest

Policija, PU međimurska AFERA U MEĐIMURSKOJ POLICIJI NEDOPUŠTENA TRGOVINA INFORMACIJAMA? Zbog čega je policajac iz PU međimurske udaljen s dužnosti?

-USKOK je, nakon što je 26. lipnja 2019. godine donio rješenje o provođenju istrage protiv šestero hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979., 1974., 1970. i 1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe u sastavu zločinačkog udruženja, donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979. i 1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe i zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je VII. okr., od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, u Čakovcu, kao policijski službenik Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Čakovec, nakon što je prilikom kriminalističkog istraživanja povodom teške krađe počinjene 2015. godine u mjestu Palovec utvrdio da oštećenik stanuje sam i da u skrovištu u kupaonici drži pohranjeno 3.000 eura, s tim saznanjima, u nakani da se okoriste, upoznao III. okr. u koju svrhu je III. okr. angažirao I. i II. okr. kojima je prenio navedene informacije, slijedom kojih su njih dvojica u noći s 8. na 9. listopada  2018. provalili u kuću oštećenika te iz skrovišta u kupaonici uzeli kovertu s 3.000 eura. Četvorica okrivljenika međusobno su podijelila taj novac, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, 32-godišnjak kojeg se sumnjiči za ovo kazneno djelo u više je navrata istican kao primjer uspješne integracije pripadnika romske nacionalne manjine u redove policije. Dosadašnja istraga, nažalost, pokazuje da je svoj položaj koristio za nezakonite radnje. Naši izvori neslužbeno navode kako postoje sumnje da ovo nije bio jedini takav slučaj, ali službene informacije USKOK-a zasada govore samo o ovoj situaciji.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!