Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
TAKTIKA OBRANE SMILJANE SRNEC Rušit će tezu da je ubila sestru iz ljubomore?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U ČETVRTAK SE NASTAVLJA SUĐENJE

TAKTIKA OBRANE SMILJANE SRNEC Rušit će tezu da je ubila sestru iz ljubomore?

Koji je motiv ubojstva? Jasmina Dominić je imala aferu, napustila studij... Obrana se pita po čemu je uspješnija od sestre Smiljane. U četvrtak se nastavlja suđenje

U ovom postupku bavit ćemo se obiteljskim tajnama. Članovi obitelji Dominić su namjerno prikrivali istinu o sebi i lagali okolini, rekao je, između ostalog, na suđenju Smiljani Srnec (45) njezin branitelj Krešimir Golubić. Kako postupak ide dalje postaje sve jasnije na što je mislio i u kojem smjeru ide Smiljanina obrana, piše 24sata.

Podsjetimo, terete je da je tijekom ljeta 2000. udarcima po glavi tupim predmetom, koji nije pronađen, ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju obiteljske kuće u Palovcu, u kojoj je bilo do 16. veljače ove godine.

Motiv za ubojstvo sestre, tvrdi tužiteljstvo, je ljubomora jer je Jasmina u svemu bila uspješnija i bolja od sestre. U tome su se oslanjali na iskaze svjedoka da je Jasmina bila “uspješna studentica” i “odlična sportašica” koju su svi voljeli, dok je Smiljana bila “njezina suprotnost”. Tvrdili su da je Smiljana sklona kocki, laganju i manipuliranju, a i osuđivana je jer je lažno prijavila razbojništvo.

No ništa nije crno-bijelo pa tako ni mještani, pa čak ni obitelj, nisu znali da je Jasmina još 1999., godinu dana prije nestanka, izgubila status studenta jer nije upisala narednu godinu. Doznalo se i da je Jasmina bila u vezi s oženjenim muškarcem, kojega je upoznala dok je konobarila u lokalnom kafiću.

Obrana se može s pravom zapitati u čemu je to Jasmina bila uspješnija i na što je to Smiljana bila ljubomorna da ubije sestru na spavanju, piše 24sata.

Foto: 24sata

Foto: 24sata

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!