Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SUD U ČAKOVCU Vozač oslobođen jer je u samo nekoliko mjeseci dva puta izmijenjen propis
Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

LOPTANJE S PRAVILNICIMA

SUD U ČAKOVCU Vozač oslobođen jer je u samo nekoliko mjeseci dva puta izmijenjen propis

Na GP Mursko Središće je upravljao teškim kamionom za vrijeme zabrane prometa teretnim vozilima čija masa prelazi 7,5 tona. Žalio se, što se pokazalo dobrim potezom

Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu oslobodio je vozača teretnog kamiona kojem je Policijska uprava međimurska 2. srpnja izdala prekršajni nalog jer je na graničnom prijelazu Mursko Središće upravljao teškim kamionom varaždinskih registarskih oznaka za vrijeme zabrane prometa teretnim vozilima čija masa prelazi 7,5 tona. Vozač se žalio, što se pokazalo dobrim potezom.

Policija ga je, naime, prijavila da je prekršio Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta koji je na snazi bio od 7. ožujka, no kako je 9. kolovoza Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo novi pravilnik o stavljanju starog izvan snage, čime je ujedno ukinuta i zabrana za kamione teže od 7,5 tona, sud je bio dužan primijeniti propis koji je povoljniji za okrivljenika koji sad ne mora platiti ni kune kazne.

Loptanje Ministarstva s pravilnicima zato ne rješava probleme građana Murskog Središća koji godinama ispred svojih prozora trpe teške kamione koji voze prema obližnjem graničnom prijelazu. Odahnuli su kad je ministar Oleg Butković u ožujku promet ograničio na kamione lakše od 7,5 tona, no veselje je kratko trajalo. Nakon prosvjeda lokalnih prijevoznika i protivljenje Slovenije, pravilnik je usred ljeta ukinut. Sad se čeka ulazak Hrvatske u Schengenski prostor, kad u tom gradu više neće zaustavljanja vozila.

Konačno rješenje bio bi novi most preko rijeke Mure, no taj veliki projekt treba usuglasiti sa Slovenijom.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!