Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KRAĐE KUKURUZA Reakcija varaždinske policije: 'Odbacujemo navode o postojanju kombajn-bande koja pustoši polja'
Miroslava Novak, Ilustracija

potaknuti medijskim napisima

KRAĐE KUKURUZA Reakcija varaždinske policije: 'Odbacujemo navode o postojanju kombajn-bande koja pustoši polja'

Naime, na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom su razdoblju zaprimljene tri prijave krađa kukuruza s polja, stoji u priopćenju.

Potaknuti brojnim medijskim napisima vezano uz krađe kukuruza s parcela i sumnje na postojanje 'kombajn-bande' koja pustoši polja varaždinskog kraja, Policijska uprava varaždinska poslala je priopćenje u kojem je iznijela da 'odbacuju navode i isključuju mogućnost postojanja takve bande, odnosno organiziranih krađa usjeva'.

Naime, na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom su razdoblju zaprimljene tri prijave krađa kukuruza s polja, stoji u priopćenju.

Vezana vijest

Krađa kukuruza Krađa kukuruza POLICIJA NA NOGAMA Kombajn-banda hara varaždinskim krajem i krade kukuruz

- Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 65-godišnjaka da je nepoznati počinitelj u vremenu od 8. do 10. listopada, na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, kombajnom ubrao i otuđio 12 redova kukuruza s parcele u njegovom vlasništvu te ga oštetio za iznos od nekoliko tisuća kuna. Spomenuti je 65-godišnjak naknadno obavijestio policijske službenike da je nakon njihovog postupanja utvrdio kako mu kukuruz nije otuđen, već je jedan sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz i da se s njime dogovorio oko namirenja štete. 

Isti je slučaj zabilježen i s prijavom 68-godišnjaka policijskim službenicima Policijske postaje Ludbreg da mu je nepoznati počinitelj u vremenu od 17. do 21. listopada, s njegove njive na predjelu zvanom Krčevine u Vrbanovcu, kombajnom ubrao i otuđio oko 3.500 kilograma kukuruza, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Vlasnik je također nakon nekoliko dana obavijestio policijske službenike da  je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz te će se dogovoriti oko namirenja štete.

Što se tiče prijave 48-godišnjaka da je nepoznati počinitelj u vremenu od 24. do 25. listopada ove godine, između mjesta Hrastovsko i Poljanec, kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive u njegovom vlasništvu, oštetivši ga za iznos od oko 7.000 kuna, policijski su službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne parcele. Također je utvrđeno da se ne radi o krađi već o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Vezano uz ovaj događaj, policijski su službenici podnijeli izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu - stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!