Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
POLICIJSKA POTJERA Bježao policiji s više od 2 promila i bez vozačke, usput se zaletio u ogradu
Ilustracija/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

uhvatili ga kod GP GPRIČAN

POLICIJSKA POTJERA Bježao policiji s više od 2 promila i bez vozačke, usput se zaletio u ogradu

Dobio 15 dana zatvora i 26.300 kuna novčane kazne

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u 15,30 sati na cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca, u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec pokušali su zaustaviti osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka koji se odbio zaustaviti te se nastavio kretati. 

- Prilikom potjere, u Hodošanu u produžetku Vinogradske ulice, vozač je osobnim automobilom počinio prometnu nesreću. Naime, izlaskom iz zavoja vozilom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika zbog čega je sišao izvan kolnika gdje je udario u betonsko-žičanu ogradu, nakon čega se nastavio kretati i napustio mjesto prometne nesreće.

Vozilo su policijski službenici sustigli i zaustavili na cesti između Hodošana i Graničnog prijelaza Goričana. U vozilu su zatečene dvije osobe, 28-godišnji vozač i maloljetni putnik, obojica s područja Koprivničko-križevače županije. Vozač je uhićen i priveden u Policijsku postaju - javlja međimurska policija.

Nadzorom prometa utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 2,05 grama po kilogramu i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije.

- Uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel. Nakon što je ispitan 28-godišnajku određeno je zadržavanje do 15 dana te je predan u zatvor, u Varaždinu. Također, protiv vozača zbog počinjenja prometne nesreće izdan je prekršajni nalog, dok je ukupno kažnjen novčanom kaznom od 26.300 kuna - kažu u policiji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!