Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SUTRA KREĆE SUĐENJE SMILJANI SRNEC Hoće li otkriti misterij star 19 godina?
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

SLUČAJ 'ŠKRINJA'

SUTRA KREĆE SUĐENJE SMILJANI SRNEC Hoće li otkriti misterij star 19 godina?

Smiljana, koja će na optuženičku klupu sjesti 15. listopada, suočena je s vrlo teškim optužbama

Županijski sud u Varaždinu odredio je da suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo njezine sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču, počne 15. listopada ispitivanjem prvih svjedoka. 

Tužiteljstvo je tereti da je tijekom ljeta 2000. godine ubila sestru zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom, koji nije pronađen. Suprotno mišljenju mještana Palovca, mjesta u kojemu je 16. veljače u kući obitelji Srnec i Dominić nađeno tijelo u zamrzivaču, žrtva se u vrijeme ubojstva odmarala ili spavala. Naime, obducenti na Jasmininu tijelu nisu pronašli nikakve zalutale ni obrambene ozljede, piše 24sata.

Vezana vijest

Smiljana Srnec slučaj škrinja USKORO SUĐENJE Pronašao tijelo Jasmine Dominić, no neće biti svjedok na suđenju Smiljane Srnec

Nakon ubojstva, smatra varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo, tijelo žrtve stavila je u zamrzivač, gdje se nalazilo gotovo 19 godina. Pri tome je, navodi tužiteljstvo, kako svoje roditelje tako i ostale koji su se interesirali za Jasminu više godina, do prijave nestanka žrtve, obmanjivala da je živa iako se tijelo žrtve cijelo vrijeme nalazilo u zamrzivaču, u kući u kojoj su živjeli i roditelji žrtve.

Osim na forenzičke dokaze i biološke tragove, tužiteljstvo računa na iskaze pet svjedoka, koje su policajci ispitali još tijekom istrage nakon prijave Jasminina nestanka 2005. te ponovno nakon pronalaska tijela. Dvoje je pozvano na sud 15. listopada i troje dva dana kasnije, javlja 24sata.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!